Samen bakken: Wintergroenten-chipjes

Vanaf 2 jaar – 10 minuten bereiden – 10 minuten bakken 

Yum! Chipjes van wintergroenten

Yum! Chipjes van wintergroenten! Lekker uit de oven! Door groenten op verschillende manieren aan te bieden, stimuleer je de smaakontwikkeling van je kind. En met deze chipjes worden sowieso de vingers afgelikt! Dus waar wacht je nog op!

Wat heb je nodig?

  • 1 rauwe rode biet
  • 1 winterpeen
  • 1 hand boerenkool
  • 1 pastinaak
  • Optie: paprikapoeder
  • Scheut olijfolie
  • Dunschiller/Kaasschaaf
  • Bakpapier

Smulse! Heb je leuke foto’s? Deel ze en vergeet ons niet te taggen @madaga_kindervoeding 

 

Lekker uit de oven!

Hoe tover je de wintergroenten chipjes op tafel?



  1. Verwarm de oven voor op 180 graden

  2. Schil de winterpeen, pastinaak en de rauwe rode biet met een dunschiller.

  3. Schaaf met een kaasschaaf (of mandoline, als je die hebt) dunne plakjes van de groenten in de breedte.

  4. Verdeel de plakjes groenten over een met bakpapier beklede bakplaat samen met de kinderen

  5. Strooi samen met de kinderen een handje verse boerenkool over de groenten

  6. Besprenkel met een klein beetje olijfolie (niet te veel, dan worden ze zompig) en een beetje paprikapoeder

  7. Bak de groentechippies in 10 minuten krokant en keer halverwege.


Nog meer leuke recepten?
Bekijk ze hier!