Samen verhalen beleven – Do is nergens bang voor

Do Duizendpoot is nergens bang voor. Ze probeert graag iets nieuws. Als je met Do op stap bent, moet je haar altijd goed in de gaten houden. Voordat je het weet, is ze kwijt. Ook vandaag is dit het geval. De Moestuinvriendjes kunnen Do al een kwartier niet meer vinden.  

 

‘Dóóóóó’, roept Liv Lieveheersbeestje. ‘Waar ben je nou?’ De vriendjes besluiten Do te gaan zoeken. Mollie Mol zoekt dicht bij de grond. Daar kan hij het beste zien. Siem Slak kruipt door het wortelveld. Hij kijkt daar om alle hoekjes. Liv Lieveheersbeestje kan heel goed vliegen en vliegt door de lucht. Ze zoeken zó goed, maar kunnen Do nergens vinden.  

 

Dan horen ze ineens Do haar vrolijke stem vanuit de lucht. ‘Hiehaaa’ roept ze blij! ‘Kijk jongens ik vliééég!’ De vriendjes kijken naar boven en zien Do op een wortelraket zitten. Wat vliegt ze hoog! Die ondeugende Do durft alles. De vriendjes vinden het maar knap.  

 

Zodra Do haar pootjes weer op de grond zet, vertelt ze aan de vriendjes hoe leuk het vliegen was. Ze vraagt of zij ook een keer willen vliegen. ‘Nee, gekke Do!’ roepen ze in koor. Dan heeft Siem een idee. ‘Laten we in de wortels klimmen, dan kan je ook hoog kijken.’ Hij zet de ladder tegen een wortel aan en helpt zijn vriendjes met het klimmen. Als ze boven zijn, genieten ze samen van het prachtige uitzicht over de wortelvallei. OOK EEN WARME LUNCH OP JOUW KINDERDAGVERBLIJF?
VRAAG GRATIS PROEFBOX AAN