Samen verhalen beleven – Welkom in het Zoete Aardappeldorp

0-4 jaar  Thuis aan de slag – 10 min 

Na een fijne reis met de trein zijn de vriendjes aangekomen in het zoete aardappeldorp. De opa en oma van Liv wonen in het zoete aardappeldorp. De vriendjes gaan uit logeren bij de opa en oma van Liv. Wat spannend, hoe zou het huis van opa en oma eruitzien? Op het perron staan de opa en oma al ongeduldig te wachten. Oh wat hebben ze zin in deze logeerpartij! Niet alleen opa en oma hebben er zoveel zin in, ook de vriendjes zijn erg blij dat ze zijn aangekomen. De vriendjes stappen uit de trein en ruiken aan de heerlijke frisse lucht. Wat fijn om weer buiten te zijn!  

Vooral Liv is erg blij. Opa en oma komen vaak bij haar thuis op bezoek. Nu gaat ze het huis van opa en oma zien. Ze fladdert vrolijk rond en roept: ‘Oeh wat ruikt het hier lekker zoet!’. Oma heeft heerlijke zoete aardappel koekjes gebakken. Do vindt dat ook. ‘Het ruikt naar iets lekkers uit de oven!’, zegt ze. Oma zegt ‘Dat klopt lieverd, ik heb iets lekkers voor jullie gebakken’. Het voelt hier fijn. De vriendjes kijken hun ogen uit: wat een mooie vormen, kleuren en grote huizen. Het is heel groot. Maar het voelt ook gezellig en knus. Iedereen is er heel erg rustig en zoet. Maar er is één huisje wel heel erg bijzonder.  

‘Dat is ons paleisje’ zegt opa. In dat paleisje gaan de vriendjes logeren. Opa heeft speciaal voor de vriendjes zoete aardappel frietjes gebakken. Smullen!! ‘Dat lusten we wel’, roept Mollie.  OOK EEN WARME LUNCH OP JOUW KINDERDAGVERBLIJF?
VRAAG GRATIS PROEFBOX AAN