Het belang van een goed voedingsbeleid op een kinderdagverblijf

Een goed voedingsbeleid op het kinderdagverblijf is gericht op gezond eten en drinken. Het zorgt ervoor dat er voortdurend aandacht is voor de gezondheid van de kinderen met als doel de gezonde leefstijl te bevorderen. Het is van groot belang dat dit beleid helder weergeeft hoe het kinderdagverblijf actief bijdraagt aan gezonde gewoontes en positief eetgedrag. Hierbij laten we ons inspireren door de praktische voorbeelden en tips van het Voedingscentrum.

Om kinderen op jonge leeftijd te laten kennismaken met gevarieerde en voedzame voeding is het belangrijk om dit mee te nemen in het voedingsbeleid op een kinderdagverblijf. Hierdoor kunnen de kinderen zich optimaal ontwikkelen, zowel lichamelijk als mentaal.

Het aanleren van gezonde eetgewoonten en een gezonde leefstijl op jonge leeftijd is van groot belang. Dit legt een basis voor het ontwikkelen van gezonde gewoontes op de lange termijn. Kinderen die op vroege leeftijd al veel ingrediënten proeven, lusten op latere leeftijd meer.

Madaga werkt samen met een kinderdiëtist. Zo zorgen we ervoor dat onze maaltijden kunnen voldoen aan het voedingsbeleid van jouw kinderdagverblijf. Onze maaltijden zijn gebalanceerd en gevarieerd, waardoor de kinderen zowel lekker als gezond eten.

Voldoen aan het voedingsbeleid op jouw kinderdagverblijf

Voldoen aan een goed voedingsbeleid is niet altijd even makkelijk. Gezonde en gevarieerde voeding maken kost namelijk veel tijd en moeite. Tijd die je liever aan de kinderen besteed. Maar, Madaga helpt je graag!

Door te kiezen voor onze maaltijden op jou kinderdagverblijf kunnen wij je helpen met de invulling van jouw goede voedingsbeleid. Wij werken namelijk nauw samen met een kinderdiëtist, waarmee we een eigen hoogwaardig maaltijden worden samengesteld. Daarnaast helpen we je graag met het de implementatie in het voedingsbeleid op jouw kinderdagverblijf.

Onze maaltijden voor in een goed voedingsbeleid zijn gebaseerd op de richtlijnen van het Voedingscentrum. Door te kiezen voor de warme kindermaaltijden van Madaga, kunnen kinderdagverblijven ervoor zorgen dat de maaltijden die aan kinderen worden aangeboden in lijn zijn met de normen van het voedingsbeleid. De maaltijden zijn zorgvuldig samengesteld om een uitgebalanceerde mix van voedingsstoffen te bieden, die bijdragen aan de algehele groei en ontwikkeling van kinderen.

Onze warme kindermaaltijden zijn niet alleen voedzaam, maar ook aantrekkelijk en smakelijk voor jonge smaakpapillen. Dit helpt bij het creëren van een positieve associatie met gezond eten. Kinderen worden gestimuleerd om nieuwe smaken en voedingsmiddelen te ontdekken, wat bijdraagt aan hun culinaire horizon.

Door de warme kindermaaltijden van Madaga te integreren in het menu van het kinderdagverblijf, wordt het eenvoudiger om gezonde eetgewoonten vanaf jonge leeftijd te bevorderen. Dit vormt een stevige basis voor levenslange gezonde eetgewoonten en welzijn.

Kies voor Madaga’s warme kindermaaltijden waarbij geholpen kan worden aan een goed voedingsbeleid. Samen kunnen we een positieve invloed uitoefenen op de voeding en ontwikkeling van de kinderen die we koesteren, en zo een gezonde toekomst mogelijk maken.

Een voedzame maaltijd

Onze voedzame maaltijden zijn een feest voor de smaakpapillen én voor de gezondheid! We laten kinderen gezond eten in een wereld vol smaak en vitaliteit. En dat begint allemaal in onze eigen moestuin.

Wat onze maaltijden uniek maakt, is dat ze speciaal zijn afgestemd op de kleintjes. We begrijpen maar al te goed dat textuur en smaak de sleutel zijn tot een heerlijke eetervaring voor kinderen. Daarom zijn onze maaltijden niet alleen voedzaam, maar ook aantrekkelijk voor jonge fijnproevers. We zorgen ervoor dat de textuur van onze gerechten aansluit bij de motorische ontwikkeling van het kind. Elke hap is een avontuur op zich, aangepast aan de behoeften van elke leeftijdsgroep.

Voor de liefhebbers van plantaardig eten hebben we een verrukkelijke selectie vegetarische opties. En als je echt wilt genieten van puurheid, bieden we ook 100% biologische maaltijden. Zo geven we je de kans om te kiezen voor natuurlijke en gezonde maaltijden, zonder compromissen. Maar door keuzes te bieden, zorgen we er ook voor dat er voor elk budget een lekkere en voedzame maaltijd is.

En als kers op de taart, begrijpen we dat voedselallergieën serieus genomen moeten worden. Daarom hebben we gedacht aan de kleintjes met een lactose-intolerantie of koemelkallergie. Bij Madaga is er voor elk kind een plekje aan tafel.

Bekijk de mogelijkheden bij Madaga

Ontdek hoe Madaga jouw kinderdagverblijf kan voorzien van voedzame maaltijden die voldoen aan de richtlijnen van het voedingsbeleid op jouw kinderdagverblijf. Heb je interesse in informatie over smaakontwikkeling, menu’s of de opties voor jouw locatie? Aarzel niet om je vragen aan ons te stellen!Neem contact met ons op
Neem contact met ons op