Warm eten kinderdagverblijf

Gezond en voedzaam eten is belangrijk voor kinderen. Het kinderdagverblijf kan hier een grote rol in spelen. Daarom bieden wij vers en warm eten aan kinderdagverblijven. Onze maaltijden bevatten een goede balans van koolhydraten eiwitten, groenten en fruit. Op deze manier krijgen de kleintjes al voor een groot deel hun dagelijkse benodigde vitaminen en voedingsstoffen binnen voor een gezonde ontwikkeling.

Samen warm eten schept voor de kinderen ook een gezellige en sociale sfeer. Ze ontdekken samen nieuwe smaken en gerechten, als één kindje begint met eten, dan volgt al snel de rest.

77% van de ouders verwacht dat het kinderdagverblijf een gezonde en gevarieerde voeding aanbiedt. Na een drukke dag hoeven ze ’s avonds niet meer te worstelen met het bereiden van een warme maaltijd. Het feit dat hun kinderen op de opvang al warm hebben gegegeten maakt het thuis gemakkelijker om samen te genieten van een simpele boterham. Dit geeft ouders meer tijd en rust. Warm eten op een kinderdagverblijf is een praktische en gezonde keuze voor zowel voor kinderen als ouders.

Het aanbieden van een warme maaltijd op het kinderdagverblijf

Veel kinderdagverblijven vervangen tussen de middag de boterham met kaas voor een warme maaltijd. Maar waarom? Het aanbieden van een warme maaltijd op het kinderdagverblijf brengt namelijk een aantal voordelen met zich mee.

Ten eerste biedt het eten van een warme maaltijd op het kinderdagverblijf de mogelijkheid om nieuwe smaken en gerechten te ontdekken en te proeven, samen met hun leeftijdgenootjes. Als er één tafelgenootje vrolijk een hapje naar binnen werkt, volgt de rest al snel.  Verder brengt een warme maaltijd op het kinderdagverblijf meer variatie en gezonde ingredienten in voeding met zich mee. Op deze manier draagt een warme maaltijd bij aan de ontwikkeling van gezonde eetgewoonten en voorziet hen van de juiste voedingsstoffen.

Daarnaast scheelt het voor de medewerkers ook enorm veel tijd, zo hoeven zij niet meer alle boterhammetjes voor de kinderen te smeren. Zij kunnen nu gemakkelijk alle geleverde maaltijen opwarmen. Terwijl de oven of magnetron z’n werk doet, kunnen de medewerkers met hun volledige aandacht bij de kinderen zijn.

In het kort, het aanbieden van een warme maaltijd op het kinderdagverblijf draagt bij aan smaakontwikkeling en voedselvaardigheid bij kinderen. Door kinderen in de middag een warme maaltijd te laten eten, worden de ouders ontlast met het feit dat ze de kinderen s ’avonds niet meer een warme maaltijd hoeven te geven. Ook worden de medewerkers ontlast, omdat de magnetron zijn werk doet. Verder draagt het eten van warm eten samen met leeftijdgenootjes bij aan een positieve eetervaring en voorziet het de kinderen van de benodigde voedingsstoffen.

Wil je eens een warme maaltijd op jouw kinderdagverblijf proberen? Vraag hier een proefbox aan.

Kindvriendelijke gerechten op het kinderdagverblijf

Bij Madaga vinden we het belangrijk dat onze maaltijden niet alleen gezond en voedzaam zijn, maar ook nog eens kindvriendelijk zijn. Onze warme maaltijden voor kinderen worden samen met onze kinderdiëtiste bereid. Op deze manier voldoen onze maaltijden aan de richtlijnen van het voedingscentrum.

Om onze kindvriendelijke gerechten zo lekker mogelijk te maken, kijken we naar de beste bereiding, samenstelling en variatie voor kinderen. Zo wordt er gekookt, geëxperimenteerd en geproefd. We bereiden voor iedere smaak en budget een passend menu. Voor elk menu bieden we een volwaardig vegetarisch alternatief aan op het kinderdagverblijf. Op deze manier kan elke kleine fijnproever genieten van een voedzaam en lekker kindvriendelijk gerecht dat bij hem of haar past. Zijn er andere dieetwensen? We denken graag met je mee.

Vragen over warm eten op het kinderdagverblijf? Neem contact met ons op

Wil je meer weten over warme maaltijden op het kinderdagverblijf met Madaga? Neem hier contact met ons op.Neem contact met ons op
Neem contact met ons op