Warm eten kinderdagverblijf?

Is warm eten op het kinderdagverblijf slechts een hype, of een echte ontwikkeling? Overal vervangen we de traditionele boterham met kaas door warme, voedzame maaltijden. Maar wat zijn nu de voordelen van warme maaltijden specifiek in het kinderdagverblijf? En hoe verhoudt dit zich tot de klassieke Nederlandse boterham?

Hier zijn vijf redenen waarom warme maaltijden in het kinderdagverblijf een uitstekende keuze zijn.

Voordeel 1: vooruitstrevend en innovatief

Moderne kinderdagverblijven gaan met hun tijd mee. Een focus op de individuele ontwikkeling van kinderen, inclusief hun smaakontwikkeling, is tegenwoordig essentieel. Door warme maaltijden aan te bieden, toon je aan dat je kinderdagverblijf innovatief en bewust bezig is met de nieuwste trends in kinderzorg.

Voordeel 2: voedingsrijke warme maaltijden voor kinderen

In tegenstelling tot de simpele boterham bestaat een warme maaltijd uit vele gezonde en verse ingrediënten. Als voorbeeld, ons kindvriendelijke gerecht ‘healthy mac ’n cheese’ zit vol met verborgen groenten – goed voor de smaakontwikkeling en een bron van energie die weer nodig is voor de speeltijd!

Voordeel 3: tijdbesparend en makkelijk

Een van de grootste voordelen van warme maaltijden in het kinderdagverblijf is het gemak en de tijdsbesparing. Geen individuele boterhammen meer smeren, maar simpelweg de maaltijden opwarmen. Dit geeft de pedagogisch medewerkers meer tijd om zich op de kinderen te concentreren, bijvoorbeeld door samen de tafel te dekken.

Voordeel 4: samen nieuwe smaken ontdekken

Samen eten creëert een band. Het is een kans voor kinderen om nieuwe smaken en gerechten te ontdekken. Wanneer kinderen anderen zien eten, worden ze vaak zelf ook gestimuleerd om te proeven. Dit maakt de maaltijd voor iedereen leuker, en met onze speelse educatieve pretpakketten wordt leren over eten al helemaal een avontuur.

Voordeel 5: ’s avonds meer tijd voor het gezin

Warme maaltijden op het kinderdagverblijf betekenen ’s avonds meer tijd voor gezinsactiviteiten. Ouders kunnen hun kinderen een lichtere maaltijd geven, wetende dat ze overdag al goed hebben gegeten. Kinderen die op het kinderdagverblijf al verschillende smaken hebben ontdekt, zijn thuis vaak meer bereid om verschillende gerechten te proberen.

Eetmoment

Het eetmoment in het kinderdagverblijf is meer dan alleen een tijd om te eten; het is een belangrijk onderdeel van de dag voor kinderen. Samen eten heeft veel voordelen.

Kinderen zien hun vriendjes eten, wat hen kan inspireren om ook nieuwe dingen te proberen. Dit is vooral handig als kinderen terughoudend zijn om bepaalde voedingsmiddelen te eten.

Samen eten creëert ook een gezellige en sociale sfeer, wat helpt bij de ontwikkeling van sociale vaardigheden. Het eetmoment wordt zo een kans voor kinderen om niet alleen voedsel, maar ook vriendschappen en sociale interacties te delen.

Vraag een gratis proefbox aan

Wil jij ook warme maaltijden aanbieden op jouw kinderdagverblijf? Vraag dan een gratis proefbox aan! In de proefbox zitten genoeg maaltijden voor 16 kinderen. Zo kun je op je gemak testen of onze maaltijden een goede aanvulling zijn voor jouw kinderdagverblijf.Neem contact met ons op
Neem contact met ons op