Samen bakken voor Sinterklaas: Zoete aardappel pepernoten

Vanaf 2 jaar – 60 minuten 

Pepernoten met een vleugje zoete aardappel, yum!

In pepernoten?! Jazeker, deze zoete herfstgroente combineert perfect met de speculaaskruiden. Een sinterklaasrecept met een vleugje Madaga. Leuk om samen met de kinderen te bakken!

Ingrediënten 

  • 150 gram meel
  • 50 gram zoete aardappelpuree
  • 50 milliliter zonnebloemolie
  • 60 milliliter agavesiroop
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 2 zoete aardappels

Benodigdheden 

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Mengkom + bakje
  • Lepel
  • Snijplank
  • Mes
  • Pan
  • Staafmixer

Aan de slag

  • Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Weeg de juiste hoeveelheid meel af en laat dekinderen hierbij helpen.
  • Snijd de zoete aardappel in blokjes.
  • Kook de zoete aardappel in een ruime hoeveelheid water in 10 minuten gaar.
  • Giet de zoete aardappels af.
  • Pureer de zoete aardappels tot een gladde puree.
  • Meng het meel, bakpoeder en speculaaskruidengoed door elkaar.
  • Meng in een ander bakje de zoete aardappelpuree, agavesiroop en zonnebloemolie door elkaar.
  • Meng het droge meelmengsel met de puree tot een soepel deeg.
  • Geef alle kinderen een handje deeg en laat ze er balletjes van ongeveer 1 cm van maken (doe het even voor).
  • Leg de pepernoten op de bakplaat en bak ze in 15tot 20 minuten bruin en laat ze afkoelen.

Yum! Smullen maar!

 

Pepernoten met een vleugje Madaga


Nog meer leuke recepten?
Bekijk ze hier!