Samen bakken: Zoete aardappelpannenkoekjes met kwarktopping

Kinderrecept vanaf 1 jaar – 10 minuten bereiden – 20 minuten bakken 

Yes! Het is pannenkoekendag!

Hoe vier je dat het bijna weekend is? Juist! Met een flinke stapel pannenkoeken! Duik met ons de keuken in voor deze lekkernij met een twist; namelijk zoete aardappelpannenkoekjes met kwarktopping. Dit eenvoudige kindvriendelijke recept is perfect voor kinderhandjes die graag willen helpen met het mengen van ingrediënten, versieren én natuurlijk proeven! Samen ontdekken jullie hoe de zoete aardappel en een vleugje kaneel zorgen voor een smakelijke traktatie. Aan tafel!

 

Ingrediënten voor ongeveer 6 kleine pannenkoekjes:

  • 100 gram zoete aardappel 
  • 50gr volkorenmeel 
  • 100ml melk  
  • 1 ei 
  • 1 mespunt zout 
  • 1 tl kaneel 
  • 1 tl bakpoeder 
  • Olijfolie om in te bakken 

Voor de kwarktopping:

  • 100 gram magere kwark 
  • Een snufje kaneel 

 

Tips! Laat kinderen helpen met het mengen van het beslag en het versieren van de pannenkoekjes met de kwarktopping. 

Ook lekker: voeg een handvol fijngesneden spinazie of boerenkool toe aan het beslag. Heb je gelijk weer wat extra groente te pakken! 

 

Trots op het eindresultaat? Deel ze op de socials en vergeet ons niet te taggen. Wie weet zie je de zoete aardappelpannenkoekjes terug in ons Instagram verhaal!@madaga_kindervoeding
 

Met verborgen groente!


Bereidingswijze: 



  1. Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Zet een pannetje met water op en kook hierin de aardappelblokjes in circa 7 minuten gaar. Prak vervolgens de zoete aardappel met een vork tot een papje. 

  2. Meng in een grote kom de zoete aardappel, volkorenmeel, melk, ei, bakpoeder, kaneel en een snufje zout tot een beslag. 

  3. Verhit een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Schep voor elke pannenkoek een kleine hoeveelheid van het beslag in de pan. 

  4. Bak de pannenkoekjes ongeveer 2-3 minuten per kant, tot ze goudbruin en gaar zijn. 

  5. Meng voor de topping de magere kwark met een snufje kaneel. 

  6. Serveer de warme pannenkoekjes met de kwarktopping. 


 

 

Nog meer leuke recepten?
Bekijk ze hier!