Smaaksafari: Zoete aardappel koekjes bakken

Bak deze kruidige koekjes en het ruikt het binnen
heerlijk! De speculaaskruiden maken het zoete
aardappelkoekje om van te smullen.

BENODIGDHEDEN
– 150 gram meel
– 100 gram zoete aardappel puree
– 4 eetlepels zonnebloemolie
– 3 eetlepels agavesiroop
– 2 theelepels bakpoeder
– 4 theelepels speculaaskruiden

OVERIGE BENODIGDHEDEN
– Bakplaat
– Bakpapier
– Mengkom
– Lepel

VOORBEREIDING
Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met
bakpapier. Verwarm de oven op 175 graden.

RECEPT
1. Meng het meel, bakpoeder en speculaaskruiden goed door elkaar
2. Meng in een ander bakje de zoete aardappel puree, agavesiroop en zonnebloemolie door elkaar
3. Meng het droge meelmengsel met de puree tot een soepel deeg
4. Geef alle kinderen een handje deeg en laat ze er balletjes van maken
5. Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze plat in de vorm van een koekje
6. Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten bruin
7. Laat ze afkoelen en smullen maar!

 

 

'Smaaksafari: Spelenderwijs de zoete aardappel ontdekken'


OOK EEN WARME LUNCH OP JOUW KINDERDAGVERBLIJF?
VRAAG GRATIS PROEFBOX AAN