Schrijf je nu in voor Spoony’s Gezonde Smikkelweken 2024!

Onze droom is om álle kinderen gezond te leren eten. Niet alleen op het kdv, maar ook op de bso. Daarom organiseren we in samenwerking met Stichting Spoony voor de 4e keer de Gezonde Smikkelweken. Vorig jaar gingen er 120.000 kinderen op 1.100 bso’s en 200 scholen door het hele land op vrolijke groente ontdekkingstocht, en dat succes smaakt naar meer! Ook dit jaar met als doel: spelenderwijs voedselvaardigheden ontwikkelen en kennis over gezonde voeding vergroten. Dankzij een gulle bijdrage van overheidsprogramma Jong Leren Eten, Regio Foodvalley, RNOB en vele (JOGG-)gemeenten zijn er in iedere provincie gesubsidieerde plekken beschikbaar.   

Alle deelnemers krijgen in de 2e week van de zomervakantie het Gezonde Smikkelweken pakket met alle benodigdheden op locatie geleverd; van krakend verse groente, receptkaarten met leuke eetspelletjes, Kook- en Speelboeken voor alle deelnemende kinderen tot bak- en kruidenmixen.

 

Het Gezonde Smikkelweken programma 

  • biedt de hele zomervakantie groentepret op de bso én thuis 
  • is 100% ontzorgd – alle benodigdheden worden vers op locatie bezorgd  
  • voldoet aan de Schijf van Vijf richtlijnen van het Voedingscentrum  
  • is financieel laagdrempelig door een gulle bijdrage van overheidsprogramma Jong Leren Eten, Regio Foodvalley, RNOB en vele (JOGG-)gemeenten 
  • is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar 

 

Ga mee op avontuur vol groente en plezier!


Meer kinderactiviteiten
Meer kinderactiviteiten