Wist je dat.. dit verwachten ouders van de kinderopvang!

Met warm eten de kwaliteit van jouw kinderopvang verbeteren

Kinderen gezond laten eten, dat is een uitdaging voor veel ouders. Dat blijkt uit ons onderzoek. Daaruit kwam ook de belangrijke rol van de kinderopvang naar voren. Lees hier interessante feiten over warme voeding voor kinderen die bijdragen aan een betere kwaliteit van jouw kinderopvang.

1. Gevarieerde voeding

Wist je dat.. 77% van de ouders verwacht dat de kinderopvang gezonde en gevarieerde voeding aanbiedt?

Uit ons onderzoek blijkt dat een groot deel van de ouders verwacht dat de kinderopvang zorgt voor gezonde en gevarieerde voeding. Het is natuurlijk een groot thema: goed eten met voldoende voedzame en verse producten. Niet alleen voor onze vitaliteit, maar ook met oog op duurzaamheid. De eetkeuzes die we maken in ons leven hebben invloed op de planeet waarop we leven. Ouders verwachten dat de kinderopvang een deel van die verantwoordelijkheid oppakt.

2. Gezonde eetgewoontes

Wist je dat.. 73% van de ouders vindt dat de kinderopvang een bijdrage moet leveren aan de gezonde eetgewoontes van kinderen?

En dat is nog niet alles. Het draait namelijk niet enkel om het voorschotelen van een gezonde maaltijd. Ouders vinden ook dat kinderopvangorganisaties bij moet dragen aan het aanleren van gezonde eetgewoontes bij kinderen. Het is tenslotte de ideale plek om te werken aan tafelmanieren en een goede, duurzame relatie met voeding.

3. Warme maaltijden

Wist je dat.. 42% van de ouders het van meerwaarde vindt als de kinderopvang warme maaltijden verzorgt?

Volkorenbrood met kaas is niet meer van deze tijd. Een warme maaltijd is daarentegen helemaal hot! Bijna de helft van de ouders vindt het een meerwaarde als de kinderopvang warm eten op tafel zet tijdens de lunch. Waarom? Het haalt de druk van de ketel af om hun kindje ’s avonds warm te laten eten. Doordat ze op de opvang warme lunch krijgen, zijn ze het al meer gewend en dat maakt het thuis leuker voor ouder én kind om van dat eetmoment ook een feestje te maken.

Zo verbeter jij de kwaliteit van jouw kinderopvang

Drie inzichten met een duidelijke boodschap. De verwachtingen liggen hoog, dus volop kansen voor de kinderopvang. Warme, voedzame en verse maaltijden zijn de ideale manier om de kwaliteit van jouw kinderopvang te verbeteren. Speel in op de wensen van de ouders, de ontwikkelingen van een gezonde generatie en laat zien dat je vooroploopt.

Verbeter de kwaliteit van jouw kinderopvang in een handomdraai:
Klik hier om snel een afspraak te maken!

Wist je dat.. 77% van de ouders verwacht dat de kinderopvang gezonde en gevarieerde voeding aanbiedt?


OOK EEN WARME LUNCH OP JOUW KINDERDAGVERBLIJF?
VRAAG GRATIS PROEFBOX AAN