Maaltijden kinderdagverblijf

Madaga brengt kinderdagverblijven op een smaakvolle reis naar volwaardige maaltijden. Ontdek onze verse en gezonde warme maaltijden, speciaal ontwikkeld voor kinderen. Of je nu op zoek bent naar maaltijden voor het kinderdagverblijf die aansluiten bij een specifieke smaak, Madaga heeft het allemaal. We denken niet alleen aan de smaakpapillen; we bieden vegetarische alternatieven en passen onze menu’s aan voor specifieke dieetwensen, zoals lactose-intolerantie of koemelkallergie.

Benieuwd wat binnenkort op het menu staat voor jouw kinderdagverblijf? We presenteren twee verleidelijke opties: de Smaaksafari en de Proeftuin.

Smaaksafari

De Smaaksafari betovert met 100% biologische ingrediënten en een opwindende twist. Van Noord-Afrikaanse kip-sinaasappelstoof met couscous tot Bretonse vissaus met aardappelpuree, dit menu stimuleert de smaakontwikkeling van kinderen door wekelijkse food-fun-activiteiten.

Proeftuin

De Proeftuin daarentegen biedt herkenbare gerechten zoals pasta, stamppot of nasi, perfect voor zelfs de meest kieskeurige eters. Hier dagen we kinderen uit met leuke food-fun-activiteiten zoals kleurplaten maken of tafel-dekje spelen.

Benieuwd welk menu het beste bij jouw kinderdagverblijf past? Vraag hier een proefbox aan.

Warme maaltijd op het kinderdagverblijf

Madaga biedt verse en warme maaltijden aan speciaal voor kinderdagverblijven. Het kiezen voor bereide maaltijden voor jouw kinderdagverblijf brengt tal van voordelen met zich mee. Onze maaltijden zijn 100% natuurlijk, vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen, en we maken gebruik van biologische producten, zodat kinderen echt vers eten en alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen.

Lekkere en gezonde kindermaaltijden

Naast het feit dat onze warme maaltijden lekker en gezond zijn, is het ook van essentieel belang dat kinderen zich comfortabel voelen aan tafel. Een positieve sfeer aan tafel heeft namelijk een directe invloed op hun eetgedrag. Leeftijdsgenootjes spelen hierbij een cruciale rol. Als één tafelgenootje vrolijk een hapje neemt, volgt de rest al snel.

De verwachtingen van ouders

Ouders hebben hoge verwachtingen als het gaat om de voeding op het kinderdagverblijf, en maar liefst 77% verwacht een gezonde en gevarieerde maaltijd. Dankzij de warme maaltijd ’s middags op het kinderdagverblijf hoeven ouders zich na een drukke dag geen zorgen te maken over het bereiden van een warme maaltijd ’s avonds. Het feit dat hun kinderen al hebben genoten van een maaltijd op het kinderdagverblijf maakt het thuis gemakkelijker om samen te genieten van een eenvoudige boterham. Dit bespaart ouders tijd en biedt hen meer rust. Kortom, het kiezen voor een warme maaltijd ’s middags op het kinderdagverblijf is zowel praktisch als gezond, en biedt voordelen voor zowel kinderen als ouders.

Welk menu past bij jouw kinderdagverblijf?

Bij ons heb je de keuze uit twee weekmenu’s voor kinderdagverblijven: de smaaksafari en de proeftuin.

Het smaaksafari menu

De smaaksafari is een 100% biologische, vers menu voor het kinderdagverblijf en biedt een opwindende twist aan bekende ingrediënten. In dit menu kom je vertrouwde elementen tegen, zoals aardappelen en broccoli, maar ook minder alledaagse ingrediënten zoals quinoa en kikkererwten. Dit gevarieerde aanbod stelt kinderen in staat om een breed scala aan smaken te ontdekken, waardoor hun smaakontwikkeling wordt gestimuleerd. Onze food-fun activiteiten maken het ontdekken van nieuwe gerechten een speelse ervaring, waardoor kinderen op een natuurlijke manier leren genieten van diverse voedingsmiddelen.

 

Het proeftuin menu

Aan de andere kant biedt de proeftuin een vers menu voor kinderdagverblijven met meer herkenbare gerechten, variërend van traditionele ‘aardappel, vlees & groente’ gerechtjes tot pasta met kip en groente. Dit menu is speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de voorkeuren van de moeilijkere eters, omdat het ingrediënten bevat die ze thuis ook regelmatig tegenkomen.

 

Bovendien houden we rekening met specifieke voedingsbehoeften. Voor kinderen met een lactose-intolerantie of koemelkallergie bieden wij een speciaal menu aan dat is bereid met lactose- en glutenvrije ingrediënten. Heb je andere dieetwensen? Ons team staat klaar om met je mee te denken en een aangepast menu te creëren dat aan alle behoeften voldoet. Bij ons draait het niet alleen om lekker eten, maar ook om het creëren van een voedzame en inclusieve eetervaring voor alle kinderen.

Meer weten over onze maaltijden voor op het kinderdagverblijf?

Ontdek hier hoe Madaga gezonde eten kan verzorgen op jouw kinderdagverblijf. Of heb je nog vragen over onze gezonde maaltijden? Neem dan contact met ons op.Neem contact met ons op
Neem contact met ons op