Nationale voorleesdagen cadeau: Moestuinverhalen én boekenlegger!

De #nationalevoorleesdagen zijn begonnen! Daarom trakteren wij twee een leuke winterverhalen om voor te lezen voor het samen smullen… Want: smaakontwikkeling is meer dan alleen proeven! Drie keer raden hoe graag de kinderen na het lezen ook zelf willen proeven, net als de Moestuinvriendjes…

Extra cadeautje! De Moestuinvriendjes boekenlegger

  • Verhaal 1: Warme wortelsoep!
    “Joepie! Er ligt ijs! De Moestuinvriendjes gaan lekker schaatsen! Als Do Duizendpoot haar duizend schaatsjes heeft aangetrokken, zijn de Moestuinvriendjes klaar om het ijs op te gaan. Honderd rondjes schaatsen later hebben de Moestuinvriendjes TREK! Hun buikjes zeggen: Roarwww, roarwwww. Gelukkig staat naast de ijsbaan een soepkraam met lekkere warme wortelsoep… Soep & Zopie!” Lees snel verder >>> Warme wortelsoep verhaal met prent!
  • Verhaal 2: Mollies hutspot!
    “Mollie Mol woont in een aardappelhuisje. Op het fornuis staat een pannetje met lekkere hutspot. Door het raampje kijkt hij naar buiten. In de lucht ziet hij allemaal sneeuwvlokjes. En op de moestuinbergen ligt een dikke laag sneeuw. “Wauwieeee!”, roept Mollie Mol, “Ik ben dol op sneeuw!” Mollie Mol zet het pannetje van het vuur en gaat lekker buitenspelen met zijn liefste Moestuinvriendjes! In zijn rugzak neemt hij een grote wortel mee als neus voor een sneeuwpop!…” Lees snel verder >>> Mollies hutspot verhaal met prent!

Smulse! Heb je leuke foto’s van het voorlees-moment? Deel ze en vergeet ons niet te taggen @madaga_kindervoeding

Samen lezen & smullen!


Nog meer leuke recepten?
Bekijk ze hier!