Aan tafel met… Partou Princenhoeve

Hoe Madaga van iedere maaltijd een feestje maakt

Bij kinderopvang Partou Princenhoeve in Breda smullen de kinderen zó van de warme Madaga-maaltijden dat iedere maaltijd een feestje is. Locatiemanager Marieke Langenhuijsen vertelt enthousiast: “Ze zitten heerlijk te smullen en maken er een gezellige bende van.”

Lege bordjes

Ongeveer 150 kinderen komen er over de vloer, bij Partou Princenhoeve. En ze krijgen allemaal – baby’s van vier maanden tot oudere kinderen – een warme maaltijd van Madaga. Dat werpt z’n vruchten af. “Ze eten hier soms beter dan thuis”, vertelt Marieke. “De bordjes gaan leeg, vaak vragen ze om meer. Het komt maar zelden voor dat ze het niet lekker vinden. En ze komen ook nog eens met allerlei verschillende soorten eten in aanraking. Quinoa, pasta, rijst, risotto … We schotelen ze van alles voor en ze willen het allemaal proberen.

Zien eten, doet eten: het is natuurlijk een supergroot cliché, maar daarom niet minder waar. Marieke: “Het is gezellig aan tafel, samen maken we er een feestje van.” Als je buurman dan toch iets probeert wat je misschien spannend vindt, ga je vanzelf overstag. “Wat dat betreft beïnvloeden ze elkaar.”

Enthousiaste ouders

En de ouders? Die zijn ook hartstikke blij met Madaga. “Die vinden het echt een service, van ons naar hen toe”, vertelt assistent-locatiemanager Nathalie Chantrel. “Die hoeven ‘s avonds niet nog uitgebreid te koken. Dan is het een simpele boterham en naar bed. Dat geeft zowel de ouders als de kinderen rust.”

Bij Partou Princenhoeve krijgen de kinderen al jaren warme maaltijden. Zowel de ouders als de kinderen zijn er dus helemaal aan gewend. Nathalie: “Als we tijdens een rondleiding vertellen wat we hier doen, raken ouders meteen enthousiast. Als we dan ook nog vertellen dat de maaltijden hartstikke gezond zijn – zoutloos, zonder toevoegde kleur- en smaakstoffen – zijn ze helemaal om. We krijgen vaak te horen dat ouders specifiek daarom voor ons kiezen.”

“Makkelijk en eenvoudig te bestellen”

– Marieke Langenhuijsen, Locatiemanager

Schitterende smaaksafari

Ook de Smaaksafari-koffers vallen in de smaak. Dan staat gedurende twee weken alles in het teken van één bepaalde groente. Na bijvoorbeeld pompoen, broccoli en biet is nu de wortel aan de beurt. “Die Smaaksafari-koffers zijn echt leuk”, vertelt Nathalie. “Ook de presentatie ervan. We krijgen allerhande materialen mee zodat de kinderen leren hoe een wortel groeit en wat daarbij komt kijken. De vormgeving en communicatie van is gewoon zo goed geregeld, heel mooi!”

Simpel en eenvoudig online bestellen

Nathalie is ook te spreken over het gemak van Madaga. “Je bestelt per dag. Er zijn verschillende, wisselende menu’s. Je hebt een ruime keuze en kunt ook rekening houden met dieetwensen en allergieën. Ik bestel online, dat is supermakkelijk en goed geregeld, we hebben er eigenlijk geen werk aan.”

Wil je meer smaakavonturen lezen? Bekijk wat Partou de Boefjes over hun warme maaltijden vertelt.

“Die Smaaksafari-koffers zijn echt leuk”

– Nathalie Chantre, Assistent-Locatiemanager –

Wil jij ook lege borden en gevulde buiken?

Kijk wat wij voor je kunnen doen
OOK EEN WARME LUNCH OP JOUW KINDERDAGVERBLIJF?
VRAAG GRATIS PROEFBOX AAN