Voedingsbeleid op de kinderopvang

Een goed voedingsbeleid op de kinderopvang is gericht op gezond eten en drinken. Het zorgt ervoor dat er voortdurend aandacht is voor de gezondheid van de kinderen met als doel de gezonde leefstijl te bevorderen.

Het is van groot belang dat dit beleid helder weergeeft hoe het kinderdagverblijf actief bijdraagt aan gezonde gewoontes en positief eetgedrag. Hierbij laten we ons inspireren door de praktische voorbeelden en tips van het Voedingscentrum.

Het belang van gezonde voeging op de kinderopvang

Om kinderen op jonge leeftijd te laten kennismaken met gevarieerde en voedzame voeding is het belangrijk om dit mee te nemen in het voedingsbeleid op een kinderdagverblijf. Hierdoor kunnen de kinderen zich optimaal ontwikkelen, zowel lichamelijk als mentaal. Bij Madaga spenderen we veel tijd aan het ontwikkelen van deze gevarieerde en voedzame maaltijden.

Madaga werkt namelijk samen met een kinderdiëtist. Zo zorgen we ervoor dat onze maaltijden kunnen voldoen aan het voedingsbeleid van jouw kinderdagverblijf. Onze maaltijden zijn gebalanceerd en gevarieerd, waardoor de kinderen zowel lekker als gezond eten.Onze maaltijden zijn niet alleen voedzaam, maar zien er ook nog eens aantrekkelijk uit voor onze jonge smaakpapillen, we willen ze meenemen op een reis vol verrukkelijke smaken.

Aanbieden van gezonde voeding op de kinderopvang

Door de gezonde maaltijden van Madaga te integreren in het menu van de kinderopvang, wordt het eenvoudiger om gezonde eetgewoonten vanaf jonge leeftijd te bevorderen. Dit vormt een stevige basis voor levenslange gezonde eetgewoonten en welzijn.

Wij maken deze maaltijden, maar ondersteunen jou ook bij de smaakontwikkeling van de kinderen. Madaga biedt namelijk leuke tools en activiteiten, waarmee kinderen spelenderwijs leren om allerlei smaken te ontdekken en waarderen. Denk bijvoorbeeld aan de Smaaksafari koffer, die de Gezonde innovatie award kreeg!

Wil je meer weten over wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan nu contact op, we leggen graag uit wat er mogelijk is.

Op zoek naar maaltijden die passen bij het voedingsbeleid van jouw kinderopvang?

Voor elk type kinderopvang bieden we passende, maar ook lekkere gerechten voor kinderen aan, gevuld met overheerlijke gerechten, die passen bij een goed voedingsbeleid op jouw kinderopvang. Zo bieden we voor iedere maaltijd een volwaardig vegetarisch alternatief aan op de kinderopvang.  Zodat elke kleine fijnproever kan genieten van voedzame en smakelijke gerechten dat perfect bij hem of haar past.

Maar welke maaltijd wordt er straks bij jou op de locatie geserveerd? We een voorbeeld van 2 van onze kindermenu’s aan: de smaaksafari en de proeftuin.

De smaaksafari

De smaaksafari bevat 100% biologische producten met een spannende twist. Zo zitten er in dit kindermenu bekende ingrediënten zoals aardappel en broccoli, maar ook minder gangbare ingrediënten als quinoa en kikkererwten. Zo ontdekken kinderen veel verschillende smaken en stimuleren we hun smaakontwikkeling.

De proeftuin

De proeftuin heeft meer herkenbare gerechten, zoals van een ‘aardappel, vlees & groente’ gerechtje tot een pasta met kip en groente. Dit kindermenu sluit dan ook perfect aan bij de moeilijke(re) eter, omdat kinderen ingrediënten zien die thuis ook gebruikt worden.

Heeft een kleintje op de groep een lactose-intolerantie of een koemelkallergie? Voor hen bieden wij een maaltijd aan dat bereid is met lactose- en glutenvrije ingrediënten. Of andere dieetwensen? Wij denken graag met je mee!

Bekijk de mogelijkheden bij Madaga

Ontdek hoe Madaga jouw kinderopvang kan voorzien van voedzame maaltijden die voldoen aan de richtlijnen van het voedingsbeleid op jouw kinderopvang. Heb je interesse in informatie over smaakontwikkeling, menu’s of de opties voor jouw locatie? Aarzel niet om je vragen aan ons te stellen!

 Contact opnemen
Contact opnemen