Voedingsbeleid op de kinderopvang

Een goed voedingsbeleid op de kinderopvang is gericht op gezond eten en drinken. Het zorgt ervoor dat er voortdurend aandacht is voor de gezondheid van de kinderen met als doel de gezonde leefstijl te bevorderen. Het is van groot belang dat dit beleid helder weergeeft hoe het kinderdagverblijf actief bijdraagt aan gezonde gewoontes en positief eetgedrag. Hierbij laten we ons inspireren door de praktische voorbeelden en tips van het Voedingscentrum.

Om kinderen op jonge leeftijd te laten kennismaken met gevarieerde en voedzame voeding is het belangrijk om dit mee te nemen in het voedingsbeleid op een kinderdagverblijf. Hierdoor kunnen de kinderen zich optimaal ontwikkelen, zowel lichamelijk als mentaal.

Madaga werkt samen met een kinderdiëtist. Zo zorgen we ervoor dat onze maaltijden kunnen voldoen aan het voedingsbeleid van jouw kinderdagverblijf. Onze maaltijden zijn gebalanceerd en gevarieerd, waardoor de kinderen zowel lekker als gezond eten.

Aanbieden van gezonde voeding op de kinderopvang

Bij Madaga bieden we gezonde voeding aan op de kinderopvang. Samen met onze kinderdiëtist ontwikkelen we gebalanceerde menu’s voor kinderen die kunnen voldoen aan het voedingsbeleid op jouw kinderopvang. Onze maaltijden zijn niet alleen voedzaam, maar zien er ook nog eens aantrekkelijk uit voor onze jonge smaakpapillen, we willen ze meenemen op een reis vol verrukkelijke smaken.

Door de gezonde maaltijden van Madaga te integreren in het menu van de kinderopvang, wordt het eenvoudiger om gezonde eetgewoonten vanaf jonge leeftijd te bevorderen. Dit vormt een stevige basis voor levenslange gezonde eetgewoonten en welzijn.

Kies voor Madaga’s gezonde voeding om jouw goede voedingsbeleid op een praktische en smakelijke manier in te vullen. Samen kunnen we een positieve invloed uitoefenen op de voeding en ontwikkeling van de kinderen die we koesteren, en zo een gezonde toekomst mogelijk maken.

Opzoek naar maaltijden die passen bij het voedingsbeleid van jouw kinderopvang?

Voor elk type kinderopvang bieden we passende, maar ook lekkere gerechten voor kinderen aan, gevuld met overheerlijke gerechten, die passen bij een goed voedingsbeleid op jouw kinderopvang. Zo bieden we voor iedere maaltijd een volwaardig vegetarisch alternatief aan op de kinderopvang.  Zodat elke kleine fijnproever kan genieten van voedzame en smakelijke gerechten dat perfect bij hem of haar past.

Maar welke maaltijd wordt er straks bij jou op de locatie geserveerd? We een voorbeeld van 2 van onze kindermenu’s aan: de smaaksafari en de proeftuin.

De smaaksafari bevat 100% biologische producten met een spannende twist. Zo zitten er in dit kindermenu bekende ingrediënten zoals aardappel en broccoli, maar ook minder gangbare ingrediënten als quinoa en kikkererwten. Zo ontdekken kinderen veel verschillende smaken en stimuleren we hun smaakontwikkeling.

De proeftuin heeft meer herkenbare gerechten, zoals van een ‘aardappel, vlees & groente’ gerechtje tot een pasta met kip en groente. Dit kindermenu sluit dan ook perfect aan bij de moeilijke(re) eter, omdat kinderen ingrediënten zien die thuis ook gebruikt worden.

Heeft een kleintje op de groep een lactose-intolerantie of een koemelkallergie? Voor hen bieden wij een maaltijd aan dat bereid is met lactose- en glutenvrije ingrediënten. Of andere dieetwensen? Wij denken graag met je mee!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor de maaltijden op de kinderopvang? We leggen het je graag uit! Of vraag hier de proefbox aan om onze lekkere maaltijden te proberen op jouw kinderopvang.

Bekijk de mogelijkheden bij Madaga

Ontdek hoe Madaga jouw kinderopvang kan voorzien van voedzame maaltijden die voldoen aan de richtlijnen van het voedingsbeleid op jouw kinderopvang. Heb je interesse in informatie over smaakontwikkeling, menu’s of de opties voor jouw locatie? Aarzel niet om je vragen aan ons te stellen!Neem contact met ons op
Neem contact met ons op