Aan tafel met… Quinzokids

Biologisch eten op de kinderopvang? Judith vertelt

Dagelijks een gezonde, biologische maaltijd: voor kinderen een belangrijke basis, zo is de visie van Kindercentrum Quinzokids. Daarom werd al jaren geleden, bij de oprichting van de biologische kinderopvang, besloten om hierin te voorzien. Eigenaar-directeur Judith van Brandwijk vertelt.

Hoge kwaliteit en verregaande transparantie

Op zoek naar een aanbieder met een overeenkomende visie kwam Judith uit bij Madaga: “Madaga doet het biologische er niet even bij, zoals sommige bedrijven. Nee, bij Madaga is het ook een kernwaarde: een gezonde, biologische maaltijd is de basis voor kinderen. Door die aan te bieden, ontzorg je de ouders. Wij zetten op tafel wat hen na een lange werkdag soms niet lukt.

Kinderen krijgen tegenwoordig onnodig veel smaak-, hulp- en andere stoffen binnen. Wij wilden terug naar de basis: maaltijden met enkel pure, kwalitatief goede en verse ingrediënten. Wij vinden de transparantie bij Madaga erg fijn: je kunt precies zien wat er in een maaltijd zit, tot in de kleinste details. Stel: iemand is allergisch voor tomaten. Dan kun je zien of die nergens in verwerkt zijn.”

Veel proeven is thuis meer lusten

Kindercentrum Quinzokids neemt al jarenlang het biologische Smaaksafari-menu af. Daarbij is er meestal keuze uit een vlees- en vegetarische variant. Ook zijn er allergieopties. “De diversiteit van het eten is groot. Over de wisselende seizoensgroenten en de lekkere maaltijden zeggen ouders weleens dat ze die zelf nog nooit gegeten hebben. Denk aan knolselderijstamppot of vijgenkookpot. De smaakpapillen van kinderen worden flink geprikkeld, waardoor ze ook thuis meer lusten.

Kinderen veel laten proeven: het sluit aan bij onze visie. Zo proberen we zelfs fruitmomenten bijzonder te maken met producten als granaatappel en kokosnoot. Ook hebben we een eigen moestuin. Kinderen kunnen erin experimenteren. En ze zien waar hun groenten vandaan komen. Erg leerzaam.”

“We krijgen van ouders terug dat de kinderen thuis ook beter gaan eten.”

– Judith van Brandwijk, Eigenaar-directeur van Quinzokids

Zien eten, doet eten.

“Madaga introduceert nieuwe voeding leuk en laagdrempelig, bijvoorbeeld met speciale spelletjes. Zo is het eten dat daarna op het bord ligt herkenbaar. Sommige kinderen die thuis helemaal niet warm eten, moeten ook bij ons even wennen. Maar doorgaans geldt hier: zien eten, doet eten.”

“Het bestellen van de maaltijden gaat heel makkelijk online. Stel er zijn vragen of er loopt iets mis, staat Madaga zoals altijd direct klaar om te helpen.”

 

We laten de kinderen nieuwe smaken ontdekken.

Het is fijn dat Madaga online haar visie duidelijk presenteert. Ouders die daar kijken zien direct de overeenkomsten met waar wij als kindercentrum voor staan. Wij bieden een gezonde basis en laten de kinderen nieuwe smaken ontdekken. Dat biedt veel voordelen voor het thuisfront: ook daar eten de kinderen beter mee. Zo blijft er ruimte over voor quality time. We krijgen weleens terug van ouders dat ons eten beter is dan thuis. Ouders laten hun kinderen expres langer hier: dan kunnen ze aan het einde van de middag nog een gezonde maaltijd meepikken.”

Wil je meer smaakavonturen lezen? Bekijk wat Partou de Boefjes over hun warme maaltijden vertelt. 

Ook gezond en biologisch eten op jouw kinderopvang?

Boek snel je afspraak 
OOK EEN WARME LUNCH OP JOUW KINDERDAGVERBLIJF?
VRAAG GRATIS PROEFBOX AAN