Warm vs. brood: 5 voordelen van warm eten op de opvang

Warm eten op de kinderopvang: een hype of ontwikkeling?

Het is een heuse trend: we vervangen onze boterham met kaas door een warme maaltijd. Ook op de kinderopvang zie je steeds vaker een warme lunch op het menu. Maar, wat zijn eigenlijk de voordelen van warm eten op het kinderdagverblijf? En waar gaat het heen met de oer-Hollandse boterham? In 5 voordelen vertellen we je waarom ook jij fan wilt zijn van warme maaltijden op de opvang.

Voordeel 1: Je gaat mee met de tijd

Als kinderopvangorganisatie wil je graag vooroplopen. Meegaan met de tijd staat hoog in het vaandel. De focus is steeds meer verschoven naar het individuele kind en de ontwikkeling van het kind. De smaakontwikkeling van kinderen hoort daar óók bij. Inspelen op deze trends laat aan de mensen zien dat je actief bezig bent met innovatie. Is gelijk goed voor je imago, waardoor je je organisatie goed in de markt zet.

Voordeel 2: Warme maaltijden zitten boordevol voedzame stoffen

Een boterham bestaat uit twee onderdelen: het brood en het beleg. Een warme maaltijd is gemaakt met een hoop gezonde, voedzame en verse ingrediënten. Zo zit onze healthy mac ’n cheese gerecht bomvol groentes! Dat zie je en dat proeft het kind niet, maar is wel te merken in de energie die die heeft om weer volop te spelen met vriendjes.

Voordeel 3: Niet meer al die bammetjes smeren

Het grootste voordeel van warme maaltijden serveren op de kinderopvang is misschien wel de hoeveelheid tijd die het scheelt. Niet langer voor elk kind een boterhammetje smeren, maar gemakkelijk de geleverde maaltijden opwarmen. Onze service gaat tot de koelkast, dus het enige wat nog hoeft te gebeuren is ze in de oven te zetten. Terwijl de oven of magnetron z’n werk doet, kunnen de pedagogisch medewerkers weer met hun volledige aandacht bij de kinderen zijn. Om gezellig samen de tafel te dekken misschien?

Voordeel 4: Samen op ontdekkingsreis

Eten is al generaties lang hét moment om tijd samen te besteden. Dichter tot elkaar komen door een maaltijd te delen, te kletsen, te lachen en te genieten. Samen eten is ontzettend leuk. En voor kinderen helemaal, want samen ontdekken ze allerlei nieuwe smaken en gerechten. Wanneer kinderen hun vriendjes zien eten, gaan ze zelf ook gemakkelijker eten. Dat maakt het voor de pedagogisch medewerkers op de opvang ook leuker. Wist je dat we bij Madaga ook pretpakketten hebben? Die zijn gevuld met speelse activiteiten om te leren over eten!

Voordeel 5: Thuis meer tijd voor liefde, door warm eten op de kinderopvang

Eten geeft ons energie. Het is een essentieel onderdeel van alles wat we elke dag doen. Het zorgt ervoor dat onze kinderen kunnen spelen, klimmen en klauteren. Maar, veel ouders ervaren het als een uitdaging om ’s avonds een bord warm eten aan hun kinderen te geven. Ze hebben zelf te weinig energie of tijd om vers te koken. Laat staan de strijd die het soms met zich meebrengt om kinderen groenten te laten eten.

Warm eten op de kinderopvang zorgt er op verschillende manieren voor dat ouders ’s avonds meer rust en tijd over hebben voor écht waardevolle dingen. Een boekje lezen of de kids nog even in bad doen bijvoorbeeld. Dat komt omdat ze de kinderen ’s avonds een simpele boterham kunnen geven, maar ook omdat kinderen thuis makkelijker mee-eten. Alle nieuwe smaken leren ze kennen op de opvang, dus thuis smullen ze dan net zo lekker!

Warm eten op de kinderopvang: een hype of ontwikkeling?


Meewerken aan een gezonde generatie?
Neem contact op voor je inspiratiesessie!